X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

JOSEP MANEL CASANY FOU NOMINAT ALS PREMIS MAX PER AQUESTa obra

'Hamlet canalla', coproducció de l’IVC i Teatre Micalet, obri la nova temporada del Arniches

13/10/2017 - 

ALACANT. L’Institut Valencià de Cultura comença la temporada 2017-18 al  Teatre Arniches, obrint les portes amb un dels millors espectacles valencians de la temporada. És la coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la companyia Teatre Micalet 'Hamlet Canalla', escrita per Manuel Molins i  dirigida per Joan Peris, està interpretada per Ximo Solano i Josep Manel Casany, que va obtindre per aquest paper la nominació a millor actor protagonista en els Premis Max.

Després de presentar una nova temporada del Teatre Arniches, sota el nom de SomArniches amb una nodrida representació de nominats i premis Max entre la vintena llarga de propostes teatrals i escèniques –dansa, titelles...-, la temporada ben bé podria haver agafat el nom de MaxArniches. Per anar obrint boca, l’apertura d’aquesta temporada serà la nit del 13 d’octubre, a les 20:00 hores, sota el lema Xst! Sempre és interesant conéixer altres versions dels mites perquè, de vegades, poden caure dels seus pedestals. 

'Hamlet Canalla' regira la visió d’un dels personatges teatrals més grans de la història, d’aquest messies que ho fa tot per 'salvar' el seu poble, ara que tenim tants herois d’aquesta mena en la nostra vida pública. Dos grans actors de l’escena valenciana donen vida als personatges. Ximo Solano és un Hamlet actual i Josep Manel Casany és Ofèlia, l’actor, Gertrudis, Horaci i l’Espectre.

Aquesta versió del clàssic fa reflexionar sobre la corrupció, la política i el masclisme. L’obra de Molins dona major visibilitat a personatges als que Shakespeare en el 'Hamlet' original va fer passar sense a penes protagonisme, com la mare Gertrudis, l’espectre del pare o la pròpia Ofèlia, per a ajudar a generar la reflexió que es cerca.

L’obra té una posada en escena molt austera, tot està en mans de la interpretació dels actors i les paraules de l’autor, per mostrar un Hamlet maltractador de dones, assassí, que s’aprofita dels febles i que entrega el seu poble a l’enemic.

Aquest 'Hamlet Canalla' mostra una nova visió de Hamlet: ens parla de la complexitat de la tragèdia, de la inutilitat de la venjança i suggereix un debat d’un tema d’actualitat permanent. Hi veiem el Hamlet maltractador de dones, l’assassí que s’aprofita dels febles. Un 'heroi' que sacrifica totes les persones que té al seu voltant per la seua 'missió'.

Sota la direcció de Joan Peris, ajudat per Pilar Almería, Josep Manel Cassany i Ximo Solano ompliran la minimalista escenografia de la pròpia Almería, sota les llums de Toni Sancho i amb el vestuari d’Isabel Requena, mentre la veu en off de César Lechiguero anirà embastant el fil de la narració.

Noticias relacionadas

next
x