9.278 espectadors han assistit durant la temporada 2021-2022

El Teatre Arniches tanca la temporada amb un increment d’espectadors del 7%

28/06/2022 - 

ALACANT. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut  Valencià de Cultura, tanca la temporada 2021-2022 al Teatre Arniches  amb un balanç molt positiu en el qual creix el nombre d’espectadors  respecte a les xifres anteriors a la pandèmia. En concret, l’audiència  de l’Arniches ha augmentat entorn del 7% respecte a la temporada  2018-2019

La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia  Garijo, es mostra satisfeta amb el desenvolupament d’aquesta  temporada, que va començar encara molt marcada per la situació  sanitària, però en la qual a poc a poc s’ha anat assolint la  normalitat. “Estem contents per acabar una temporada més sense  incidències i molt agraïts al públic que, malgrat tot, ha continuat  confiant en nosaltres. Això ens dona ànims per a continuar treballant  i tornar-los la confiança en forma d’una temporada 2022-2023 original,  de qualitat i sobretot plena d’emoció”, i afig: “A més, per segon any,  Cultura de la Generalitat ofereix a la ciutadania alacantina, així com  a visitants, el seu festival FRESCA! del 7 al 17 de juliol, que hem  preparat amb moltíssima il·lusió i que estem segurs que no decebrà”.

Des de l’inici de la temporada han passat per l’Arniches 9.278  espectadors, que han pogut gaudir de 65 espectacles, 23 d’aquests, de  companyies o artistes de la Comunitat Valenciana. La temporada ha  comptat amb una cuidada selecció del millor teatre, circ, dansa i  música de mitjà i xicotet format del circuit escènic nacional. En són  una prova els nombrosos reconeixements que han rebut moltes d’aquestes  produccions. Entre els finalistes als Premis Max d’enguany es troben:  Rebelión, Paüra, Cris, pequeña valiente, Les Cotton i  Turistas.

El Teatre Arniches, a més, va acollir l’estrena absoluta d’‘Adeu’, de  Lucas Escobedo, la producció de circ de l’Institut Valencià de Cultura  a Alacant en 2021, i ha tancat la temporada amb ‘El tocadiscos de Joan  Fuster’, també produïda per l’IVC i emmarcada dins de la commemoració  del Centenari Fuster. S’han celebrat els cicles Som menuts, Mostra Visible Alacant (MOVA), i  s’ha confirmat la col·laboració amb Abril en Dansa; La Cívica. Escola  Valenciana o la Universitat d’Alacant.

L’Institut Valencià de Cultura estén per segon any la seua activitat a  Alacant amb la segona edició del Festival Internacional d’Arts  Escèniques FRESCA! que se celebrarà a la plaça de bous d’Alacant del  7 al 17 de juliol. Cultura de la Generalitat continua apostant, així, per millorar l’oferta cultural estiuenca de la ciutat amb la  continuïtat d’aquest festival de gran format, basat en la qualitat, el  compromís i la innovació.

Noticias relacionadas

next
x