Ofereix col·laboració al govern per a elaborar una proposta més beneficiosa

Compromís rebutja la gestió privada del parking de l'Ordana de Sant Joan; advoca per municipalitzar-lo

11/01/2022 - 

SANT JOAN D'ALACANT. Des que Compromís va proposar públicament l'adquisició i obertura del pàrquing de l'Ordana i la conversió en zona de vianants del carrer del Mercat l'any 2019, s'han fet passos per a recuperar, mitjançant subhasta, la gestió pública d'este aparcament que es troba tancat més de 10 anys des de la seua construcció.

Amb la nova alcaldia en mans de Ciudadanos, el consistori ha canviat de rumb per apostar per la gestió privada. En el ple de desembre, el primer edil va manifestar que no existia interés de concórrer en subhasta pública per a la seua adquisició. Una decisió que, des de Compromís, valoren com a equivocada, perquè el canvi cap a un model sostenible ha de fer-se amb beneficis a la ciutadania i no amb peatges. 

"Obrir este pàrquing ha de ser part d'una estratègia de conversió en zona de vianants dels carrers del centre que faça més agradable caminar per estos, però també per a millorar l'oxigenació d'estos espais i la salut dels veïns i veïnes. Si es realitza esta conversió en zona de vianants i l'alternativa a qui ara aparca gratuïtament és pagar un preu a una empresa privada, el canvi de model es veurà com un greuge i el fracàs estarà garantit", afirmen des de Compromís.

"Hem de replantejar-nos la situació actual d'alguns carrers que resulten hostils i estrets. La gestió pública del pàrquing de l'Ordana permetria caminar cap a este model de ciutat sostenible i saludable amb un servei atractiu i assequible que activaria més encara el comerç de proximitat de Sant Joan", ha declarat el portaveu, Sergio Agueitos.

A més, des de la formació progressista mostren la seua preocupació per la falta de garanties per a l'obertura de l'aparcament i l'absència de concreció sobre la responsabilitat de l'actual concessionari. Es desconeix també si el municipi haurà de fer front a alguna responsabilitat o qui carregarà amb les despeses de condicionament d'una obra abandonada des de fa més de 10 anys.

Agueitos critica així les afirmacions sense garanties abocades les últimes setmanes, si bé es reafirma a col·laborar amb el govern municipal per a treballar una proposta el més beneficiosa i inclusiva possible per a Sant Joan, sempre amb la visió de recuperar els carrers per a les persones i potenciar el comerç local.

Noticias relacionadas

next
x