Altea acull les jornades 'Terra Innovadora' organitzades per la Conselleria d'Innovació i FVMP

16/10/2022 - 

ALTEA. L'ajuntament d’Altea es convertirà durant aquests dimarts i dimecres 18 i 19 d'octubre en la capital valenciana en l'àmbit de la innovació en la gestió pública local. La ciutat acull Terra Innovadora, unes jornades d’intercanvi d’experiències municipals en l'àmbit de la innovació. Aquesta àgora, organitzada per la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, té com a objectiu ajudar a conèixer i entendre diferents casos d’èxit innovadors en diverses àrees de gestió municipal. Les experiències i model d'èxit que s'exposaran suposaran una gran utilitat per al assistents.

Aquesta és la segona edició de Terra Innovadora i, de nou, tornen a ser unes jornades adreçades a tot el personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) i gràcies al qual es pot, un any més, identificar els principis fonamentals de la innovació a l’àmbit municipal comptant amb diferents experiències de territoris diversos.

Durant les jornades s’exposaran bones pràctiques en matèria innovadora en diferents temàtiques que van des de la creació de comunitats energètiques locals, la gestió de residus urbans, la innovació en l’àmbit de la cultura i els projectes europeus o la importància de la innovació en l’urbanisme i la ciberseguretat a les administracions locals.

Durant les jornades participaran diversos representants d'institucions i organismes públics de la Generalitat Valenciana com Marián Campello, secretària autonòmica d’Innovació i Transformació Digital de la Generalitat Valenciana, Sònia Tirado, directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana, Diego Zaragozí, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Altea, Maria Antonia Laviós, regidora de l’Ajuntament d’Altea, Diego Gómez, vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d’Alzira, Mentxu Balaguer, diputada d’Informàtica i Tecnologia, Govern Obert i Participació de la Diputació de València, Imma Orozco, secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Jacinta Rubio, directora Gestió RRHH i Planificació Estratègica de l’Ivace, Joan Piquer, director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat o José Manuel García, director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat Valenciana.

A més a més, també partiparan diferents representants d’ajuntaments valencians com José Manuel Penalva, alcalde de Crevillent, Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat dels Sorells, Tatiana Prades, regidora de Cultura de Godella, Maria Angeles Llorente, regidora de cultura de l’Ajuntament de Xest, Pepe Ayelo, gestor cultural de l’ajuntament de Villena, Yolanda Puchades, presidenta del COBDCV, Susana Navarro, alcaldessa de Bellús, Assumpta Domínguez, ade Potries, Vicent Muñoz, president del Consorci de residus V5 i alcalde de la Font de la Figuera, Betlem Albero, regidora de Servicios Públicos, Personal, Medio Ambiente y Normalización Lingüística de l’Ajuntament de Les Alqueries, Pere Joan Antoni Chordà, alcalde de l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer. També participarà Ana Oregi, regidora delegada de territori i Acció pel Clima de l’ajuntament de Vitoria-Gasteiz.

Programa d’Innovació Municipal

Aquestes jornades de Terra Innovadora es desenvolupen en l’àmbit del projecte PIM (Programa d’Innovació Municipal) impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en diversos projectes durant els mesos de setembre, octubre i novembre, té com a objectiu impulsar les polítiques d'innovació dins de les entitats locals de tot el territori valencià. El programa pretén ser un eix vertebrador per a situar la innovació com a eina que permeta a les entitats locals valencianes assolir reptes de gestió social amb major eficiència. En aquesta segona edició de 2022, el programa pretén fer paleses les diverses i nombroses experiències innovadores per a analitzar els processos de govern local i els seus resultats, tant des del punt de vista organitzatiu com de l’impacte econòmic, social o mediambiental a les ciutats del País Valencià.

Noticias relacionadas

next
x