El cruet de peix és un d’eixos plats de tota la vida de la Marina. Un menjar de pobres mariner. Els pescadors l’acostumaven a fer (encara ho fan) dalt de la barca amb el peix amb què no comptaven. És a dir, aquell que no anaven a vendre al pòsit o a la llotja. Un plat senzill i suculent. Amb brou de morralla, ceba, credilla, all, tomaca, julivert, oli, sal i tot allò que vingués de la mar (mollets, rap, llucet, algun cranc i/o galeres). No hi ha desperdici. Tot s’hi val. Un peix es pot canviar per d’altre en funció del que hi haja. Cuina d’adaptació al medi. Un plat amb sabor a mar. Amb tradició i present també als fogons de les llars on les mares els sabien cuinar.
Lo Más Leído
-
1FEMPA reúne al sector eléctrico y de telecomunicaciones en sus instalaciones para celebrar la Candelaria
-
2Inditex abre su primera tienda For&From en México con complementos fabricados por Tempe
-
3Tram d'Alacant superó los 43.500 usuarios procedentes del AVE Madrid-Alicante en 2024
-
4Alejandro Soler justifica su salida de la ejecutiva de Morant en centrarse en su tarea en el PSOE
-
5Vísperas de mucho, días de nada... o casi nada
Suscríbete al canal de Whatsapp
Siempre al día de las últimas noticias
Suscríbete nuestro newsletter
Siempre al día de las últimas noticias
- De cruet de peix · AlicantePlaza · Alicante Plaza
-
- ELCHE
- ALACANTÍ
- MARINA BAIXA
- ALCOY-EL COMTAT
- VEGA BAJA
- ELDA-VINALOPÓ
- MARINA ALTA
- COMUNITAT VALENCIANA
- CULTURA
- OPINIÓN
- FOTOGALERÍAS
- ESPAÑA
- INTERNACIONAL
- DEPORTES
- EDUCACIÓN
- TIERRA DE EMPRESAS
- SOSTENIBILIDAD
- SALUD Y VIDA
- PLAZA PODCAST
- REVISTA PLAZA
- PLAZA INMOBILIARIA
- CONSULTORIA
- Quiénes somos
- Publicidad
- Contacto
- Acceso accionistas
- Aviso legal
- Política de privacidad
- Cookies