AlicantePlaza

Novetat editorial

Caliu publica 'El quemenjar', un 'manual' per a "cuinar amb trellat

  • Foto: EVA MÁÑEZ
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

VALÈNCIA. El quemenjar. De la compra conscient a la cuina amb trellat és la primera novetat de l'editorial Caliu d'aquesta tardor. El llibre té com a objectiu facilitar la tasca quotidiana de preparar el quemenjar, i apropa als coneixements relacionats amb el fet de cuinar. 

"No és un llibre de receptes, però ens ensenya a cuinar, a partir d'una cuina saludable, popular i senzilla, lligada al territori, compromesa amb l’entorn, on fer ús dels productes de proximitat i de temporada, que ens vincule amb la gent llauradora, amb les ramaderes i la gent de la mar. Cuinar senzill per alimentar nos i, en el procés de transformar els aliments i seure a taula a menjar, tindre cura de la salut de les persones, del territori i del planeta", explica l'editorial. 

Aquestes pàgines estan escrites per 10 mans, les de les cinc dones que formen part d'El Llibrell, una associació creada per a donar eixida a diverses idees lligades a la cuina i la sobirania alimentària als pobles i les comarques, des dels obradors compartits, els menjadors escolars sostenibles, els grups de consum o l'agroecologia. En aquest sentit el llibre aporta una perspectiva ecofeminista des dels sabers populars de les nostres comarques. 

El llibre estarà disponible a les llibreries valencianes a partir del dilluns 9 de setembre i es presentarà arreu del País Valencià. El divendres 4 d'octubre es presentarà a La Repartidora i l'acte formarà part de la programació en motiu del 10é aniversari de la llibreria.

Recibe toda la actualidad
Alicante Plaza

Recibe toda la actualidad de Alicante Plaza en tu correo