ASP (EFE). El confiter Raúl Asencio ha creat un gelat artesà del panettone amb figues, vi Fondellol i mel que l'any passat va aconseguir la medalla de plata del prestigiós campionat de la Federació de Pastisseria, Gelateria i Xocolateria de Roma.
Asencio ha explicat que este estiu ha creat un gelat artesà edició especial per a cada mes i que el triat en agost és el panettone guardonat en la capital italiana fet amb les figues collides en la seua població natal i on té el seu obrador, Asp, i macerat amb el Fondellol dels cellers MG Wine de Monòver. Els altres dos ingredients són la mel natural del camp d'Elx i un xocolate de la marca de cacau Bary, que destaca perquè el sucre s'extrau de la mateixa polpa de la panolla.
El gelat ha arribat després d'un vegà de llet merengada a partir de llet d'arròs de quilòmetre zero valencià, que va ser llançat en juny, i d'un sorbet de poma bio, en juliol, mentres que per a setembre preveu traure un pastís de Gloria d'Asp, a partir de bescuit i rovell confitat d'ou i clara muntada flambeada.
Asencio (Asp, 1964), que fa anys que elabora un gelat de panettone de bombó, és molt conegut pels panettone, que ven en línia i en botigues gurmet d'una coneguda cadena de grans magatzems, a més de les seues botigues físiques en Asp i Novelda. Pertany a la sèptima generació d'una família de pastissers que es remunta a l'any 1758 i que va arrancar Vicente Asencio Almodóvar, que en el seu moment va obtindre el títol de mestre confiter del gremi de Mestres Sucrers de València.