RESTORaN DE LA SEtMANA

Oli Bar, a Russafa - Kike Parra

Es diu que Russafa és un cresol de cultures i l'Oli Bar, en això, s'assembla molt. Els propietaris són de tres nacionalitats diferents. Els mossos: d'Itàlia, de Mèxic, del país… Tot suma.

6/11/2023 - 

La vida de barri a vegades és tranquil·la i altres s'accelera. L'Oli Bar és un oasi per als clients que opten per una o altra velocitat, encara que la tendència general de qui s'assenta a la seua terrassa és la d'allargar el moment, sense importar que siga de matí, vesprada o nit.

Se centren en sis o set elaboracions bàsiques. Allò just perquè la vida, la que ens agrada, no pare. Ací els amants de la truita de creïlles (amb ceba) tenen un punt de peregrinació, i cal espavilar-se perquè quan s'acaben, s'acaben. Però n'hi ha més: cochinita pibil, porchetta, ensaladilla russa, formatge scarmorza fos, sobrassada amb mel, tiramisú casolà, embotits i companatges transalpins i nacionals. Si tenim gana o set, ja està, resolt.

Però encara n'hi ha més, una cosa que, encara que estiga fora de carta, és principal: els cambrers i cambreres de l'Oli Bar. Perquè la felicitat en l'oasi és més felicitat amb bona gent al costat i que coneix bé el que té entre mans. Ah, també són de tres nacionalitats diferents. El que els deia al principi: tot suma.